Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Spontant skrivet i somras...


ETT ANNAT LAND



Jag säger bara
det måste finnas ett annat land
ett bättre land för mig och dig
ett land att leva i
att verkligen LEVA.

Så ta mig dit
tag mig
ta mig till ett annat land
där det bara MÅSTE vara bättre
går inte att bli värre nu
än det här stela liket
som ligger på vagnen
Moder Svea du har gjort ditt
det räckte inte till
inte alls
inte alls till

Så ge mig nu en annan kind
en annan slags kind
inte den där hårda käken
utan en mjuk och varm kind
din kind din kind
så får du min
du får min
min kind.




Fri vers (Spoken word/Slam) av ikristo
Läst 443 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-12-18 17:18



Bookmark and Share


    sunnanvind
Ett annat land, andra förutsättningar , mera kärlek där kärleken sinat...nu sätts tankarna igång! Mycket bra text!
2008-02-20

    Bodil Sandberg
Om än spontant så är det förbaskat välpoetat med \"djupaste känsla\"skriftat!!!
2008-01-01

  Marita Persson
Bra dikt, gillar pulsen och upprepningarna som envetet försöker få mig att fatta. Skulle tycka om att höra den här uppläst. men hur var det nu \"gräset är alltid....\" Gott nytt år på dig!
2007-12-30

  Connie
Det finns ett annat land

Heterotopien,
landet av annanhet
en gemensam hemlighet.

Våra masker
på marken
utanför gränsen.

Verklighetens medusa
sopar samman resterna
av söndertrasade ansikten.

Vart går gränsen
för det som är vi i Heterotopien
och för det som är verkligheten i oss?
2007-12-20

  Howlit
Tycker om den här. Gillar upprepningarna som understryker desperationen i din text. Landet kan ju vara precis vad man vill göra det till. En annan människa... sej själv... eller just vårt land. Eller kanske ännu större...världen, med tanke på allt som håller på att förstöras. Tankarna kan spinna vidare.... =)

Kram på dej... och välkommen hit.
2007-12-19

  Bjarne Nordbö
Här kan jag inte låta bli att tänka på det inre landet, och hur lång resan kan vara dit. Du utrycker en längtan om LIV som du inte finner. Det finns också en längtan att dela detta liv. Snyggt knådat.
2007-12-18

  Larz Gustafsson VIP
Själv älskar jag Sverige.
2007-12-18
  > Nästa text
< Föregående

ikristo
ikristo