Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett leende så innerligt, att julen inte kan värna sig

 

kommersen har slitit

julens stillhet

i bitar

 

men vintern är ändå så varm

att han inte märker

att det är jul

 

solen har somnat

vid horisonten

uttröttat blossande

 

nu leker pojken stilla

på parkbänkens kalla brädor

 

mot ljuset som flimrar

av förbipasserandes skyndsamma silhuetter 

då de flyr mellandagsrean

blir han till slut en ensam skuggbild

en smärtsam spegling

av parkens julfasad

 

 

 då får impulsiviteten en ingivelse

lyfter upp pojken

värmer och vyssjar

 

och tar honom med till tomteland

där ännu

paket och risgrynsgröt flödar

 

och hans bleka ansikte spricker upp

i ett härligt leende

 

så innerligt

att julen inte kan värna sig

 

under oändlighets sekunder

då kommunen inte riktigt förvissar

och pojkens uteliggarsjäl aldrig förmår tveka

helt och hållet

 

blir julen

 

©  Birgitta Wäppling, 26 december, 2007




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1042 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-12-26 10:37



Bookmark and Share


    sunnanvind
*grattis*! Mest bokmärkta även denna!
2007-12-28

  "Silver" VIP
Så härligt skrivet, i dina dikter först med vardagsrealistisk bakgrund, men sedan med deras avslut, om dessa korta magiska sekunder när julen \"blir\".
2007-12-27

    eva m h
En vacker julsaga!
2007-12-27

  isabel louise
åh så vackert. ljuvligt vackert. det är verkligen magiskt!
2007-12-26

    sunnanvind
Underbar läsning, en riktig liten julsaga...sitter här o suckar! Bokmärke här!
2007-12-26

  Night Soul Woman
Magiskt vackert!
Bra skrivet helt enkelt:)
*applåder*och tack för läsningen!
2007-12-26

  Lyckohäxan Enediel
Så himla vacker!
*tummen upp*
2007-12-26
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP