Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Mamma (1937 - 2007)


Minne

Vet inte om det var tänkt så här

att vi inte skulle ses mer

efter att vi sagt ett hejdå

som blev det sista vi sa till varann.

 

Trodde inte att det skulle vara det sista

vi såg av varann tills jag satt vid din kista

och försökte hålla mig från allt.

Låt tiden gå, den står i alla fall aldrig stilla,

nu längtar jag efter det varma, lilla, 

när allting nu känns så kallt.

 

Ett annat slut, en tanke som försvann,

orden som ingen kan hitta igen.

Har kvar brev med din handstil, vårdar dem,

för nu får jag aldrig några fler.




Fri vers av Hellberg
Läst 923 gånger
Publicerad 2007-12-21 13:31



Bookmark and Share


  Lillasyster F
Blir oerhört berörd av denna dikt.
De två sista raderna är mycket starka.
Blanka ögon skänker du mig.
2008-02-28

  systra
Ont.... Vacker.. Mår dåligt av tanken på att förlora henne en dag...
Sänder en jul-kram
2007-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Hellberg