Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns någonting bakom allt krimskrams


Julens motsägelsefulla tid

Så falla de
som om de längtade marken

Så falla de
barmhärtigt dämpande
all den oro
som sorgesamt agas
av kung Bores gråvindspiska

Drivorna förvandlande landskapet
lager på lager

Likt alla flingor av ord
genomströmmande oss
söker vi ständigt
sanningens kärna
förgäves längtande svar
som kanske inte finns

Känner den starka vörnad
livets förgänglighet skapar

Det meningsfulla bara finns där
utan att vi begriper varför

En outsäglig värme
En helig känsla

Av något

Något stort oåtkomligt gåtfullt

Så falla de
som om de längtade marken




Fri vers av Jack E. Gladh VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-12-23 09:43



Bookmark and Share


  Lena Renman
Jag tror att \" det där bakom\" är individuellt men hur det än är med den saken så har du fått till en fin dikt här.

\"Känner den starka vörnad
livets förgänglighet skapar\"

är något vi alla mer ofta borde begrunda.

lena
2007-12-23

  Maria Zena Viklund
en ärlig och varm dikt, gillas mycket!
2007-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Jack E. Gladh
Jack E. Gladh VIP

Mina favoriter
FROST