Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag va nyss ute och promenerade,,det är såå tyst,tankarna får uttrymme


julen 2007

Idag är det 2007 år sedan Jesus föddes av Maria,med Josef
som god fader i vardagen,.En liten
söt baby,som vilken som helst
igentligen,,.Om Jesus budskap kommit fram ordentligt,då skulle det
besparat många och måånga ,många andra människors lidande,genom alla dessa årtusenden som det handlar om.
Vi som tillåter oss att fira VÄRLDENS STÖRSTA HÄNDELSE,
är faktiskt färre än få.
Tänk att vår gud gav oss ett barn,som liknade oss från topp till tå,med
ett hjärta som bebärs av många men alldeles för få.
Kärlekens mästare föddes och det lyste över honom,den
störta stjärna som av människan beskådats här på jorden.
Hans fader,tror på oss och gav oss friheten att kunna skilja på gott och ont.
Vilket vi är med facit hand dåliga på att hantera, vår motmakt,som ej är så klen,
men ack så falsk. Är seg som den segaste gräddkola,den goda förföriska smaken rycker ut våra tänder en efter än.
Människan som valt den vackra vägen,lyser av vidom och lärdom,dess ögon är klara och öppna.
Tro på kärleken,den ÄR ALLTID en klar vinnare..




Övriga genrer av nettus
Läst 313 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-25 20:59



Bookmark and Share


  boen
Dessvärre har det kristna kärleksbudskapet från Jesus
inte hanterats särskilt väl. Människor som ansett sig
vara kristna och även i höga positioner har begått de
mest avskyvärda handlingar i religionens namn dessutom.
Vi har under historien sett religionskrig, maktsträvanden
och korruption i religionens namn. Hela kloster som
arbetade med att förfalska dokument. Missionärer
som lakejer åt hänsynslösa kolonialmakters mördande
och utsugning. Välsignelser på slagfälten. Prästers och
prelaters girighet. Den omfattande förekomsten av
pedofili bland de katolska prästerna i USA. Den svenska
kyrkans stora destruktiva aktieinnehav för vapenproduktion
mm.

Hur kunde kyrkans egna föresträdare så till den milda
grad strunta i kärleksbudskapet???
Och hur kunde en allsmäktig Gud utan att ingripa
låta eländet fortgå???
2007-12-25

    Mr.painter
Vackert
2007-12-25
  > Nästa text
< Föregående

nettus
nettus