Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten dialog mellan flanören/dagdrömmaren och hans mer sansade inre.


Nyfikenhet som ett medium för att komma försent

vad är det där? det där där borta...

borde kolla närmare. nä, inget intressant.

men det där då?

 

(lägg av nu du är ju redan försenad som det är!)

 

ska bara kolla lite, hmm, borde köpa en ny bok

en ny look eller nåt som passerar för det.

(varför i hela helsefyr ska du göra om dig?

har inte det där dugt i snart 25 år nu?)

visserligen men nu håller du käft där inne

tänk bara om... (tänk om du skulle komma i tid

för en gångs skull...) nu är du lite orättvis.

 

för du om nån borde väl veta att nyfikenheten driver mig.

(vet du... ibland tror jag att nyfikenheten driver med dig.)




Fri vers av Hellberg
Läst 538 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-28 14:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hellberg