Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara du får som du vill

Man kan sin
familj förtrycka
med sin jakt på
självisk lycka




Fri vers av charlotte hedendahl
Läst 622 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-12-30 02:59



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
underbart kort
koncist och härligt rappt
2008-08-16

  papessa
självisk lycka låter inte lyckligt, när man gör andra olyckliga blir man ju själv olycklig, om man inte är oempatisk förstås då hamnar vi i en annan dimension
2008-05-01

  aol
så kloka ord gillas verkligen
2008-01-28

  Mats Henricson
Ja, och det SÅ HIMLA FEL !!
2008-01-14

  Horus
Hur kan man förtrycka en familj med lycka??
Oavsett om det är självisk lycka eller annan lycka så är det väl fortfarande lycka eller?
2008-01-03

  Lejonhjärtas poesi
Så sann poesi och vi har alla ett val om vi vill upplyfta våra nära eller förtrycka dem, tankarna känns igen, bravo!
2008-01-01

  boen
Håller helt med på familjenivån. Och problemet är dessutom mycket mer allmänt förekommande i mängder av sammanhang.

\"En del människor (kanske alla i just vårt land)
kan andra människor förtrycka
i sin jakt på självisk lycka\"

I vårt samhälle lever vi i kolonial anda på lågavlönade
och barnarbetare i en del andra länder och på att betala
uselt för importerade varor från fattiga länder. Detta
tänks öka vår lycka....\"Bara vi får som vi vill\"

Svenska offentliga organisationer och företag kan
tillhandahålla skit och därmed oss förtrycka
i sin jakt på egen lycka....

Hoppas Du inte misstycker till min tendens att
generalisera det problem Du tagit upp. Jag
tycker \"förtrycka\" och \"lycka\" är ett mycket
spännande och laddat rim - det borde explodera
av för hög spänning mellan polerna....
2007-12-30

  Patrick K
klokt! riktigt bra
2007-12-30

    Aurora Borealis
Bra skrivet, kort och fyndigt!
2007-12-30

  Yvonne
Kort men kärnfull dikt. Sanna ord! Applåd!
2007-12-30

  Ulf Lagerholm
så sant så sant hörru -
klokt skrivet
2007-12-30
  > Nästa text
< Föregående

charlotte hedendahl
charlotte hedendahl