Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samvete sökes!

Du skövlar och förstör, för alla du berör!
Inga av din synder ditt samvete tynger!

Föräldrar, flickvän eller barn,alla du skickligt
väver in i ditt samvetslösa garn

Skuld och ånger är inget du förstår
andra får betala när du bara går








Fri vers av charlotte hedendahl
Läst 807 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-07-16 22:36



Bookmark and Share


  boen
Ja skitstövlar och fähundar brukar man prata om. Kallas visst
för "antisocial personlighet" eller tidigare vanligen för "psykopater".
Det gäller att upptäcka så tidigt som möjligt och hålla dem ifrån sig.
Dessvärre kan de vara charmerande och manipulativa och nästla
sig in för att senare vissa sina djävulska sidor.

Du har väl formulerat fenoment i Din dikt!
2008-08-16

  Misspeterson
Vilken djup dikt. Men väldigt bra :) Kram
2008-08-06

  aol
oj en så sann djupp dik den berörde mej så bokmärke så klart
2008-07-18

  Yvonne
Rak och perfekt dikt om den samvetslöse. Applåd.
2008-07-17

  Bodil Sandberg VIP
Ja onekligen finns det samvetslösa människor..mer eller mindre..förstör och skövlar...utan att blinka...kusligt är vad det är

din dikt är synnerligen talande...snyggt
2008-07-17

  Vilsen Annette-hittar vägen
Usch då....
Men så är det för vissa
Tyvärr sanning!
Bra formulerat
2008-07-17

  * Ammi *
men ... det brukar komma surt efter ...
det lösa samvetet brukar suga sig fast som en igel om allt det övriga är som sig bör

bra skrivet om samvetslös person
2008-07-17

  Larz Gustafsson VIP
Egoismen är en fasansfull företeelse.
2008-07-16

  Lejonhjärtas poesi
Somliga har mycket rymligt samvete och kan inte stava till ordet och om så är fallet ändå inte förstå dess andemening. Skrivet med känsla, förstår frustrationen.
2008-07-16

  inutimonster
den idioten kunde få lite av mitt. har fortfarande dåligt samvete för att jag råkade ge några tyskar fel vägbeskrivning, och det var inte ens meningen! jag måste öva på min tyska...links. hier rechts und dann die ersten stasse links. nej. jag kommer inte ihåg hur man säger. hur som helst. jag gillar din text, den är enkel med rättfram.
2008-07-16
  > Nästa text
< Föregående

charlotte hedendahl
charlotte hedendahl