Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihet

Stor och främmande
vacker och skrämmande

finns den där
inom räckhåll

den omtalade friheten
vågar jag fånga den!






Fri vers av charlotte hedendahl
Läst 679 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-12-30 04:01



Bookmark and Share


  papessa
fånga den och släpp den ej
2008-05-01

    Lindizz
Du uttrycker dina ord så bra här, Tycker mycket om denna!
2008-04-28

  Starbright
Intressant tanke, fånga friheten?
Får en att fundera.
Vad är det som säger att vi inte redan är fria? Vi kanske bara inte ser det? Vi kanske letar på fel ställe?
Kan en fånge sittandes i en mörk ensam cell vara fri? Jag tror det. För vad är det som begränsar oss igentligen? Yttre faktorer kan bara begränsa yttre faktorer. Den fria själen är det bara vi själva som kan begränsa.
2008-02-24

  Horus
Frihet är inte att du kan göra vad du vill.
Frihet är det du känner i ditt hjärta oavsett vilken situation du befinner dig i.
2008-01-03

  * Ammi *
ja man får fånga det man vill ha! var inte rädd ..
2008-01-02

  Mats Henricson
Den är DIN !! TA DEN !! BEHÅLL DEN !!
2008-01-02

  boen
\"Frihet/en/\" är ett knepigt begrepp. Det finns alltid mer eller mindre
av begränsningar som är orubbliga eller berättigade. Frihet innefattar även frihet att inte förändra något.

Men ofta är ändå friheten mycket större än vad vi vill medge och vi kör på i gamla spår och vågar inte lämna en cementerad situation eller
inkörda (och kanske nerkörda) spår. Du har alldeles rätt i att
det finns mycket rädslor kring frihet. Och vi är ofta dåliga på att
hantera dem - de kan bli besluts- och handlingsförlamande.
Något kan detta sammanhänga med svårigheter att förutsäga,
veta vad som kommer att hända vid en förändring. Det kommer
alltid att finnas osäkerheter, chanser likaväl som risker, vid
förändringar. Det oförutsedda dyker ibland upp.... beslutet att
borra en tågtunnel genom Hallandsåsen är ett svenskt exempel
i det stora formatet - den skulle ju varit klar för länge sedan utan
de komplikationer som dök upp....

Du har uttryckt problemet koncentrerat i en
en väl formulerad text!
2007-12-30

  aol
just det att våga bravo drömmar tankar verklighet
2007-12-30

  Yvonne
En uttrycksfull dikt om rädslan för att möta det okända som finns runt hörnet. Applåd!
2007-12-30

  Ulf Lagerholm
ja modet behöver man lite när som å
helst inför de lite mer avgörande frå-
gorna, som tex friheten -

tankeställarord -
2007-12-30

  Larz Gustafsson VIP
Vågar du låta den fånga dig?
2007-12-30
  > Nästa text
< Föregående

charlotte hedendahl
charlotte hedendahl