Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyårsafton brukar jag reflektera över året som gått men ikväll är det tungt att leva.......tills nu...


Vemod - Nyårsafton


Det är mörkt
under min himmel

blixtrar av raketer
tänder ljus

där uppe

där min mor
vilar

vill också jag
denna nyårskväll

kärleken är långt
borta
avståndet skänker
ingen längtan.....

sorgen lägger istället
hinder för mina sinnen

hur tom kan man bliva?

fem dagar har gått
då jag låg på din
arm och njöt
av elden i kakelugnen

och nu

tomt

som du vore
borta!

så enkelt det vore
att våga öppna upp
sina sinnen...

jag är låst i tankar
känslor

önskar mig bort
under ett träd

och frysa!

tills lugnet i mig
kommer
smygandes

älska mig!

självet börjar
vakna.....

sakta kan jag
vända blad......




Fri vers av Karin Rosberg
Läst 616 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-12-31 19:18



Bookmark and Share


    snöö
Så vemodigt känslosamt skivet. Mycket vacker dikt.
2008-01-26

  stefan.g
Fin dikt och en svår stund.......Jag önskar dig frid i detta nya år. En sådan frid som gör sinnet lungt. Gud välsigne dig och ditt nya år!
2008-01-01

    Bodil Sandberg
En av de varmaste vackraste mest gripande dikter jag läst!!!
2008-01-01

  पिWhite Eagleॡ gästas av &#
- självet börjar
vakna.....-

och just det där. Äger. Stunden innan känns hopplös, men att se och vända blad, är ett steg ifrån det gripande vemodet, det som låser.

GottNytt. och kram.
Fredde
2007-12-31

  arie
\"så enkelt det vore
att våga öppna upp
sina sinnen...\"


man har rätt till sina känslor att låta dem verka under den tid de behöver...

en vacker tid, eftertänksam i ett stilla vemod och saknad.

Karen, önskar dig ett gott slut
och ett mycket Gott Nytt År


\"självet börjar
vakna.....

sakta kan jag
vända blad... \"

varma nyårshälsningar

arie
2007-12-31

  Teresia Ridell
Känner igen mig väl i detta; första ensamma nyår..trots fyra barn..o..
väl förmedlat-stark känsla !
2007-12-31

    Maria Malm
Vemodigt vacker.
2007-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg