Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är frihet?


Ytlighetens slavar dansar till materialismens tonlösa melodi, drunknar i strömmen av oväsentligheter som konsumtionshysterin lanserar.. Kämpar outtröttligt vidare för att hålla sin illusion levande utan att se..

Vad är frihet?

Jag kan säga vad frihet inte är..

Frihet är inte att gömma sig bakom falska fasader för att man inte vågar vara sig själv..

Frihet är inte att kategorisera, stoppa i fack och döma ut..

Frihet är inte att jämföra sig med andra och ständigt jaga lyckan utanför sig själv..

Den som har flest prylar när han dör vinner.. Skulle inte tro det, snarare tvärtom..

Vår värld stinker av girighet och destruktivitet där mycket vill ha mer men JAG ska ha mest.. Till varje pris ska det produceras och konsumeras men vem äger rätten att sätta ett pris på vår planet.. Sakta men säkert utplånar vi själva grundbulten till vår existens..

Så vad är frihet då?

Frihet är att inte låta sig kedjas fast i materialismens bojor..

Frihet är att inte vilseledas av illusionen..

Frihet är att våga vara sig själv fullt ut och låta alla andra vara det också..

Frihet är att ersätta rädsla med kärlek..

Den skönhet, den styrka och den utomjordiska kraft som vår planet besitter finns även i oss då vi är en del av den, en del av det oändliga universum som omsluter oss.. Ha tillit till det och tro..

Vi har alla ett val.. Att slitas med i strömmen som illusionen föder och slukas av mörkret eller vara oss själva och sträva mot ljuset..

Vad är frihet för dig?




Fri vers av yllot
Läst 222 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-01-01 22:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

yllot
yllot

Mina favoriter
Jag tror