Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här textade dikten hittade jag bland mina avlidna föräldrars papper när jag gick igenom dem. Poeten okänd. Hoppas jag får lägga in texten ändå.


DAGEN EFTER

Jag var full igår, jag var lössläppt och yster

men idag är jag nykter och modfälld och dyster

 

Igår fick jag gästa vid lasternas brunn

men idag är jag härsken och torr i min mun

 

Jag var lycklig igår, jag stod mitt i ljuset

en gloria fick jag kring pannan av ruset

 

Jag var stor igår, idag är jag liten

jag blev jätte igår med tillhjälp av spriten

 

Jag var kär igår, det var stämning och vekhet

idag är det eftertankens kranka blekhet

 

Igår höll jag brandtal för sanning och rätt

idag vill jag spy i en vattenklosett

 

Jag var kung igår, men idag är jag slaven

med ångest i hjärtat jag tänker på graven

 

Jag känner mig redan på tre alnars djup

skall världen förgås vill jag först ha en sup

 

Den näst sista dagen är nog människan dragen

och kommer i bakrus på yttersta dagen




Fri vers av Yvonne
Läst 4923 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-01-02 15:14



Bookmark and Share


    susanne thorsell
Det är Nils Ferlin som skrivit originalet
dikten heter "Igår var jag full"
Din dikt är omgjord men helt klart baserad på
Ferlins dikt
2011-04-16

  Dessie 35
ler härlig text
2008-02-19

  Annette Andersson
Den var rolig att läsa även om den innehåller mycket sanning.
2008-01-04

  Betlehemsstjärnan VIP
Jag ler verkligen av den här dikten...så sann, med full av lite självironiskt inslag, som faktiskt kan kännas igen av alla!!!
Bra, vännen!!//B
2008-01-03

  H. Karla
Ibland vill jag tro att bara jag blir bakfull och ingen ingen ingen annan, i alla fall blir ingen lika bakfull som jag. Nästa gång den dystra tanken slår mig ska jag tänka på denna dikt!
2008-01-02

  Ulf Lagerholm
jamänn, inför detta måste jag lyfta min hatt -
det är satans så svårt att rimma, men här
är det väl genomfört -
2008-01-02

  Just Emotions
snyggt
2008-01-02

  soldis
Den här dikten/visan har jag oxå någonstans..Jag kanske hittar den och kanske det står vem som skrivit den...
Kramis <3
2008-01-02

  Jan Linderoth
Jag brukar samla ihop resterna av mig själv och bygga nåt roligt, den där dagen. Men det är ju inte alltid man orkar. Fin skildring!
2008-01-02

  charlotte hedendahl
Helt jäkla underbar! Gilla den jättemycket! Bokmärker!
2008-01-02

    Bodil Sandberg
Helskönt!!!!!!Helskönt!!!!!
2008-01-02

  Mangal VIP
Klockrent! Mycket väl fångat!
2008-01-02

  Lyckohäxan Enediel
Tror väldigt många...allt för många...kan känna igen sig i den här texten. Dagen efter beskrivet med klokt och rakt språk :)
Gillar texten...vem som än kan tänkas ha skrivit den.
2008-01-02

  Michaela Dutius
Skrev dina föräldrar dikter- eller någon av dem tror du- denna är rakt på sak - eftertankens kranka blekhet
2008-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Yvonne
Yvonne