Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nej..


glitter i pastell

-Jag ska uppfinna moln med ljusblå limedoft
för oss att segla på
Tills vi når en kant av snäckor, en rad av mångfald
som någon har placerat ut till oss
på en strand utan stenar
Där vi ska vara de första som
sätter våra fötter
Och våra fotavtryck i sanden ska aldrig förintas
vartenda ett ska bevaras och få ramar av lavendelblommor
De utstrålar en sagomagi som inte hotfulla vågor rår på

Och molnen som för länge sedan smält in i varandra
Är för oss
Som ett urblekt foto för en gammal kvinna med mjuka ögon
hennes ungdomskärlek

Och ur skorstenarna på sagoslottet
där vi ska bo
kommer bara glitter i pastell

för den här kärleken är en rosa soluppgång




Fri vers av evefina
Läst 388 gånger
Publicerad 2005-05-19 17:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

evefina
evefina