Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där ingens lycka löpa

De driva kring i sina dagar
och trånar för en stund i ljuset;
och hur de strider, hur de jagar
så slår de ansiktet i gruset.

De målet ser i prål och fägring
och tror sig lyckan köpa;
men denna väg är blott en hägring
där ingens lycka löpa.

Ack, lätt att sträva dyra håvor
och glömma vad man har för handen.
När värdet mäts i enkla gåvor
så bringas äntligt frid i anden.




Fri vers av Erik L
Läst 369 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-01-03 20:30



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Mycken visdom i en skön dräkt.
2008-02-19

  Yvonne
Sanningen i poesiform. Lycka kan inte köpas för pengar. Som vanligt skrivet med perfekta rim och i mjukt flytande form. Applåd.
2008-01-27

  aol
så sann vacker oesi en riktig skald är du
2008-01-11

  Thommy
Riktigt bra skrivet, jag gillar verkligen temat, jag kan inte påstå att jag gillar vårt kapitalistiska sätt att leva och allt det för med sig. Jättebra.
2008-01-05

  Nicklasb
Det är faktiskt hemskt att den som har mest prylar när han dör, han vinner.

Mycket bra poetat om vårt kapitalistiska samhälle!!!
2008-01-05

    Bodil Sandberg
Så snyggt så snyggt ...diktens andemening magnifico alstrad tycker jag..och applåderar!!!!
2008-01-03

  Lyckohäxan Enediel
Håller verkligen med dig i din dikt :)
\"När värdet mäts i enkla gåvor
så bringas äntligt frid i anden.\"
Bra sagt :)
2008-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L