Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skriven julen 1980 av Agnes Andersson

Ur farmors diktsamling




Julstjärnan

 

Stjärnan uti natten

lyser nu så glad

över land och vatten

över varje stad

Men vi må betänka

vem den skapat har

slutar den att blänka

har vi mörkret kvar

 

Lys du julens stjärna

lys i juletid

för vi vill så gärna

leva uti frid

För i världen råder

ondskans makter kvar  

vi ju lever på nåder

i alla våra dar

 

Tänk om stjärnan slocknar

har vi mörkret kvar

Vem skall då oss lysa

uti våra dar

tänken och besinnen

att livet är så kort

men stjärnan ju oss

den stunden vi skall bort

 

Oh du julens stjärna

underbar och stor

Må du om oss värna

vagga oss till ro

Leda oss i livet

uti ärlig strid

ty det är ju skrivet

att stjärnan vill ha frid

 

© Susanne Strömstedt

 

 

 

 




Fri vers av SusanneStrömstedt
Läst 369 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-04 07:53



Bookmark and Share


  Yvonne
Så vacker dikt och på rim, som jag älskar. Applåd för din farmor igen.
2008-01-04
  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt