Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänk er krigets närmande där ingen är säker och alla vill därifrån.


Sista hoppet


Ta mej med
Ljöd ropen
På alla språk, nästan
TA MEJ MED
Take me with YOUUUU
Skriks det

Landgången är full
Ingen vill gå av
Alla vägrar, försöker tränga sej på
1 par matroser får order att göra loss
Så tutar den mastiga signalen
Och nu börjar den röra sej
Folk kastar sej mot båten för att hänga kvar

Endast ståplats finns
Sakta tuffar hon iväg
Landgången faller i vattnet och med dem en massa folk
Liksom de i första leden när massor tränger på
Kanonerna mullrar i bakgrunden
Snart är kriget på gatorna

Snart skingras de flesta
De som har ”ett hem” går hem
Många står kvar i grupper
Familjer, eller andra band
Ensamma som slår sej ihop
Små klungor av förtvivlan

Ensammast står de mest ensamma
De som inte har nåt, eller någon
Oftast utan packning
Eller nåt annat än kläderna
Endast hoppet fanns, tills båten gick

Kanske är döden den befrielse de väntar på
Befrielsen från ensamheten
En hamn, fylld av ensamhet och tomhet…
När den allra sista båten gått
Hopplösheten ekar tung över hamnen…




Övriga genrer av LassO
Läst 224 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-04 13:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO