Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

minotauren i labyrinten

 

passager
svagt upplysta
som tunnelsystem

här dånar tystnaden
så oändligt kompakt 
i tyst elegi

stasad ven
ingen puls

väggar
omsluter
konserverar
själva varandet

hur får du din näring
om promenadstråket
horisonten
allt är borta

här finns bara blindgångar
inga garnnystan
som leder ut

inse

 




Fri vers av aftermath
Läst 1016 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-01-07 08:51



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Stark dikt, målad med intensiva färger.
Titeln påminner lite om titeln på Barbara Vines \"The minotaur\", eller \"Lögnernas labyrint\" som den heter på svenska...

Applåd!
2008-04-14

  isabel louise
vilka bilder du målar upp! mållös!
2008-01-14

  Ronny Berk
om tunnelljuset svaghettar så dånar det ögonblickade bildspråket medan tystnadern vrålar ohörd...väl finner poesin sina
labyrinta utvägar...ja...
2008-01-11

  Maria Zena Viklund
här dånar tystnaden
så oändligt kompakt
i tyst elegi

stasad ven
ingen puls



här skapar du en mycket stark stämning! mycket bra skrivet, applåder!
2008-01-10

  asplausibelt
En av de bättre på länge! Gillar mytologi och lider av klaustrofobi, så det var väl bäddat för succée. =) Slutet är perfekt, för övrigt.
2008-01-09

  Matilda Linnéa Tinér
starka ord
och mycket innehållsrika
tycker om dina ord.
2008-01-09

  Laijza
Skräckblandad insikt. Andra stycket favoriserar jag, då oändligt
(-het) är mitt älsklingsord:-) ...
2008-01-08

    ej medlem längre
Jag blir nästan hypnotiserad av ögat på bilden! och när jag slet mig loss av din fina text som verkligen fångar mig med sitt flyt och med sina härliga formuleringar!
Mycket mycket bra!
2008-01-07

  Inkarasilas
Ungefär som att bli klämd och känna hur livet pressas ur en, ja. Totally Lost, perfekt.
2008-01-07

  Lena Krantz VIP
Ahhh....Kreta och minoerna.
Fast här blir det en metafor för den inre labyrinten och utan garnnystanet hittar man inte ut, nej. Tung (men bra) på något sätt men så kan det ju vara ibland!
2008-01-07

  Betlehemsstjärnan VIP
Helt suveränt fångat!! Jag känner nästan ett tryck i bröstet, av att
aldrig kunna hitta rätt igen..Bra skrivet!/B
2008-01-07
  > Nästa text
< Föregående

aftermath
aftermath

Mina favoriter
i omlopp