Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Natur, känslor


Öppna det slutna



Havsvågorna försöker oupphörligt
väcka strandens klippor
med sina urtidshemligheter
för att visa allt det härliga
som lever i djupet

Och berget lutar sig ner i havet
av längtan bort
från det bundna

Men havet försöker förgäves
locka med glittrande mareld
i skydd av mörkret
för att än en gång beveka urberget
att öppna det slutna




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 447 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-01-08 12:07



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert snidade rader. Applåd!
2008-02-18

  noname_realmind
Riktigt riktigt bra!
\"beveka urberget...\"
jag dånar...

Måste bokmärka.
2008-02-12

    Eva Olsson
Mycket fint skrivet, \"öppna det slutna\" vackert!
2008-01-23

    Regina E
Spännande hur du får liv i klipporna genom att besjäla dem på det här sättet.
2008-01-21

  Marita Persson
Mmm, tyckte särskilt om \"Och berget lutar sig ner i havet
av längtan bort
från det bundna\", fast det är klart att jag tyckte om hela dikten också! ( på näst sista raden ska det väl vara \"får\"?)
2008-01-08

  Måna N. Berger
Där berg och vatten möts skvalpar fördolda minnen ur tillblivelsens skapande process, där en gång jordskorpan välvt sig och rest upp berget ur djupet. Din dikt väcker en stark inre respons hos mig!
2008-01-08

    Bodil Sandberg
Bilder bilder och dynamik och ...ja..helt bedårande naturalstrat!!!!!!!
2008-01-08

    Bim
..din heta känsla för havet kan du som ingen annan beskriva,-fint Hildegun!Hälsn.Bim
2008-01-08

  Fredrik Stillesjö
Hej Hildegun!

Poesi helt i min smak! Gillar! Hälsar vännen Fredrik
2008-01-08

  Larz Gustafsson VIP
Mycket estetiskt tilltalande.
Själv älskar jag havet.
2008-01-08

  * Ammi *
urtidshemligheter ..
så spännande!
2008-01-08

  isidore
jag tror \"med sina urtidshemligheter\" skulle ge ett bättre flyt.
2008-01-08

  Åsa Gustavsson VIP
Vilken kär lek. Så omöjlig. Så vacker.
2008-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors