Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ISLOSSNING I

 

Islossningens mäktiga dån ekar över vatten.

Genom livmödrars sprickande hinnor sker nya

förlossningar

högt hörs barnets skrik.

Asfaltsblommans späda kronblad lyser mot svart asfalt.

^¨^¨^

Kraften och smärtan

skapar nytt liv

nya flöden.

Även små gnistor tänder stora eldar 

ur askan gror nya frö!

^¨^¨^

Liv skapas om och om igen

Liv skapas om - och igen! 

 

 




Fri vers av KristinaE
Läst 426 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-01-10 10:32



Bookmark and Share


  katt.inc
Väldigt stark och vacker dikt, mycket bra!
2008-01-13

  HQ
En härlig text som lyser av livslust och hopp.
Riktigt vackert!
2008-01-11

  Europee
Wow! Jag blir helt fast från första ordet. Så vackra ord och bra formuleringar! Toppen!
2008-01-11

  Ronny Berk
om livs skapande... en poesi som finner kraftfulla metaforer och visar på språklig islossning: känner kraften och smärtan...
2008-01-11

  Michaela Dutius
Kraften och smärtan skapar nytt liv...så oerhört vist och vackert skaldat!
2008-01-10

  coffe
naturligt och vackert med kraft slår du fram din isbryttare och berör i tanken...c
2008-01-10

  Fredrik Stillesjö
Hej KristinaE!

Mäktiga metaforer i dikten! Hälsar vännen Fredrik
2008-01-10

  Mats Henricson
POSITIV SMÄRTA, egentligen konstigt men ändock..............
2008-01-10

  Larz Gustafsson VIP
Kraftfullt!
Sjudande!
Ett skrivet stråk av livet självt.
Jag hyllar dig!
2008-01-10
  > Nästa text
< Föregående

KristinaE
KristinaE