Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är jorden, som föder och värmer och tar emot oss om vi dör

du är världen

 

som berör oss intensivt

till alla våra sinnen

när du gråter 

 

som bär saknaden

djupt inom dig

över barn du förlorat

 

som okuvligt ändå går vidare

utan minsta tvekan

till nästa dag

 

du är jorden

som föder och värmer

och tar emot oss om vi dör 

 

för oss

var du aldrig den

som tog handen från oss

när livet vände bort sin blick 

 

men du var jorden och marken vi trampade

du var vulkaners lava

och innandömets magma

 

denna din magma

som bränner din hands fingrar

om de sträcker sig efter den

för att få större kraft

 

och långt därovanför 

denna din mustiga jord

som ger de redan bortgångna

deras sista andrum

 

du

som föder och värmer

och tar emot oss om vi dör

 

© Birgitta Wäppling, 12 januari 2008

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1060 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-01-13 10:02



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Snyggt! =)
2008-01-13

    Maria Malm
Mycket fin hyllningstext till moder Jord. Självklar bokmärkning.
2008-01-13

  Michaela Dutius
Mycket mycket vacker hyllning och kärlekssång till Moder Jord!
2008-01-13

    © Birgitta Wäppling VIP
Svar till papillon:
Jag hade skrivit \"när\" vi dör från början, men ändrade till \"om\" för att beskriva känslan av att leva i nuet. Om vi dör idag eller imorgon eller om ett antal år längre fram vet vi inte...
;)
2008-01-13

  devilsangel
Detta berör mig. Mycket starkt och välskrivet på ett så vackert sätt...Bokmärker!
2008-01-13

    papillon
Det här är en vacker och besinningsfull text om vår vrå av universum. Jag stör mig lite på - \"om\" vi dör - i rubriken och sista strofen - i just den frågan finns det knappast något \"om\". Men \"när\" stör väl knappast texten?
2008-01-13

    sunnanvind
Läser och förundras över din förmåga att så fint skriva om vår jord...många har försökt, o jag har läst många men den här var i särklass absolut vackrast skulle jag tro...
2008-01-13
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP