Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är musiken

 

Du är musiken

 

såsom djupaste sorg

bär du min smärtas toner

och som upprymt sprittande eufori

lyfter du min glädjes harmonier

 

utan blotta tvekan

 

för i mina ögon

var du aldrig smärtans orsak

 

bara instrumentet

som vidrör förtvivlan i dess sorgdräkt

men aldrig själva sorgen

bakom kakafonierna av oupplösta dissonanser

 

och sedan du färgsatte dina toner,

omgav dem med skiraste guldkant

och klädde lyckan i solskenets klangfärger och harmonier

är du inte längre bara instrumentet

som vibrerar av förtjusning

när du får tonerna att skälva i våra maggropar

 

du är också en del av livsglädjen

 

som melodiöst skapar

droppformade toner i stilla solregn

som sprider dem

med ett smittande leende när livet leker

och som tröstar och uppmuntrar oss

när vi gråter

 

alltmedan livet har

sin stilla, sällsamma gång

 

© Birgitta Wäppling, 13 januari 2008

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1037 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-01-13 15:17



Bookmark and Share


  Vilsen Annette-hittar vägen
Oh, vilken härlig dikt att avsluta kvällen med
2008-01-14

  Michaela Dutius
\"får tonerna att skälva i våra maggropar\" - vilken vacker och totalt perfekt beskrivning av när allting stämmer i musiken - eller i poesin
2008-01-14

  isabel louise
underbart vackert!
2008-01-13

    Maria Malm
Musikaliskt och vackert.
2008-01-13

  Laijza
vilken fin hyllning! Första styckets harmonier..ta bort -er. :-)
2008-01-13

  devilsangel
wow! riktigt bra skrivet. sparar!
2008-01-13
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP