Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven den 30/6 1982 av Agnes Andersson

Ur farmors diktsamling




Trötthet

 

Trött man blir av dagens möda

och vila sig man vill

Man skall ej tid föröda

men vilan hör ju till

Man skall blott ej förneka

att man blir trött ibland

Det är ju ej att leka

man gör ju vad man kan

 

Men dagen den är lång

och natten den blir kort

För vi som domnat bort

vi hör ej fågelsång

För vi som domnat bort

av dagens jobb och slit

Vi blir ju inom kort

ett stoft av jordens bit

Och tröttheten är slut

vi har nu kämpat ut

 

©Susanne Strömstedt

 

 

 




Fri vers av SusanneStrömstedt
Läst 324 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-14 19:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt