Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven den 1/7 1982 av Agnes Andersson

Ur farmors diktsamling




Ålderdom

 

Se på dom gamla

dom sig församla

Tänk vilken vacker syn

många fått vandra

till välfärd för andra

hemifrån byn

 

Men dom ej klagar

dom har fina dagar

Dom gör vad som kommer

dom som kan

Dom sitter i grupper

ordentliga trupper

för dom tycker om varann

 

Ibland då man skämtar

dom kommer och hämtar

den ena far då och då

Men dom som blir lämnat

har ingen som hämtat

då trycker känslorna på

 

Men de som är unga

kan skämta och sjunga

Dom kan ej de gamla förstå

men det är ju givet

att sådant är livet

Det passar dom bäst som så

 

©Susanne Strömstedt

 




Fri vers av SusanneStrömstedt
Läst 333 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-14 19:53



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en lyriskt uttrycksfull text med ett generationsövergripande känslospel...
2008-01-14
  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt