Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mod

Var rädd om din undran,
ha inte sönder den.
Var rädd om din förundran.
Låt inte någon ta den ifrån dig.
Försök dig inte på att göra det
obegripliga begripligt.
Den som gör upp med det underliga
förlorar så lätt det underbara -
den häpna förundran över livets
storslagenhet och skönhet.
Det finns tillfällen
Då det är stort att kunna säga JA
Utan frågor, utan förbehåll, utan villkor.




Fri vers av pinkgrape
Läst 501 gånger
Publicerad 2005-05-23 17:39



Bookmark and Share


  Anders P VIP
Gillar den filosofiska tonen.
2005-05-23

  Almaz
Oj, vilken toppendikt!!!
Du beskriver så väl detta med förundran..
Att bara njuta av det vackra i sin omgivning, bara supa in intrycken..

'utan frågor, utan förbehåll, utan villkor'
En riktigt snygg slutkläm.

Denna dikt gillar jag mycket! Ett vackert språk och ett skönt tempo.. Och denna härliga andemening :)
2005-05-23
  > Nästa text
< Föregående

pinkgrape