Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad är nu detta? Nej, det kan man nog undra. Om ordet \"lägenhet\" byts ut mot \"ande\" kommer man nog närmare den s. k. sanningen..


Selma Lagelöfs lägenhet når över hela Sverige

En av alla tusen drömmar
som berättade mer
än jag själv visste om

En film på en biograf
en storslagen film,
som till och med
hade paus
en lång film alltså
en lång långfilm.
Under pausen
ett telefonsamtal
i en hytt utanför bion
från min älskade hustru
till sin dotter
medan jag väntade utanför.
En flicka i 13-14-årsåldern
som passerade automaten
som mumlade i förbigående
\"Selma Lagerlöfs lägenhet
når över hela Sverige\".
Jag upprepade orden halvhögt,
jag kunde inte annat
och hon tycktes höra mig
och ett skälmskt leende
oändligt vänligt
kunde skönjas på hennes läppar.
Vem var hon?
Vad menade hon?
Vad menade jag med
att upprepa hennes ord?

Dagen har präglats av drömmen
en av de lyckligaste jag haft
en kort sekund av total glädje,
av en alldeles ofattbar lycka
som jag upplevde det.

Om man översätter orden
kunde nog flickan lika gärna ha sagt:
Bach eller Beatles eller Kants
eller Freuds eller Gullbergs
eller Beethovens eller Schuberts
ande
når över hela världen
eller varför inte
din ande, du som skriver
precis som du känner det
om din värld
om ditt liv
om din verklighet
eller overklighet
du stora
eller lilla
poet
på denna sajt.

Glöm inte
att låta din ande tala
så att alla vi andra
kan bli rikare
och lyckligare
och gladare
även om vi
råkar vara
vakna aldrig så




Övriga genrer av ingvar VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-01-17 17:46



Bookmark and Share


  om en Siri
perfekt!
2008-01-17

    sunnanvind
Som glittertindra säger jag...applåder!
2008-01-17

    *Zenobia*
ja..dessa synnerligen besynnerliga drömmar...och när man vaknar känns det som om det hade hänt på riktigt...
2008-01-17

  glittertindra
precis... alla har vi ett budskap att förmedla, vart och ett viktigt på sitt sätt...
2008-01-17

  Gunwale VIP
Drömmarna skickar oss sina budskap, ibland förstå vi, ibland inte. Ibland är drömmarna bara så underliga - men det ska man ju inte bry sig om........ Och du tolkar helt rätt, det sätter jag min kudde på!
2008-01-17
  > Nästa text
< Föregående

ingvar VIP