Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten uppmaning till alla oss, som åter börjat vårt arbete efter semestern - och till dem, som kanske inget arbete har, men som, trots detta, ofta kan göra mycket mer än de kanske själva tror.. Ett litet "mellanspel" bara under mitt pausande från Poet


Låt elden åter brinna

Låt elden åter brinna.
Tänd glöd, som falnat ut.
Ty Kristus dock skall vinna
mot ondskans makt till slut.
Sök trösta den som gråter
sök glädja sorgsen själ.
Ty ljuset kommer åter.
En gång blir allting väl.

Se nya dagen bräcker
med nyfödd möjlighet.
Dig Kristus handen räcker
stor är hans trofasthet.
Du dricka får ur brunnen
han släcka vill din törst.
Du är av honom funnen.
Han har dig återlöst

Och när vår väg är gången
vi skådar Faderns hus.
Då ljuder änglasången
i härlighet och ljus.
Vi evigt då skall vara
där Herren Kristus bor.
O tanke underbara:
Allt av Guds nåd beror.




Fri vers av ingvar VIP
Läst 965 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-08-26 16:27



Bookmark and Share


  jörgen g
Härlig poesi!
2011-08-06

    von ilvingen
Sök trösta den som gråter
sök glädja sorgsen själ.
Ty ljuset kommer åter.
En gång blir allting väl.




Mycket vackert och tänkvärt. tänk om fler kunde se på saken och se på varandra på detta vis. Att hjälpa och samarbeta är allt. vad mycket enklare denna hårda värld skulle bli. Tycker om detta Du har lyckats väl med texten :)

Tack för en vacker läsning
2009-10-08

    ej medlem längre
Underbar text!
2009-08-31

  anits VIP
Ja låt elden brinna en underbar text
2009-02-26

  Michaela Dutius
ja ja låt elden brinna....sätt musik och låt sången stiga mot himlen
2009-01-06

    Tea Alex
Detta borde sättas musik på, definitivt! Kan bli en lovsång, lite lugnare kanske, som sjungs och nynnas ofta i olika sammanhang! Vackert!
2008-12-13

  glittertindra
den här var jättefin och uppmuntrande, en text som värmer..
2008-11-09

  Maria T
Mycket vacker. Kunde vara en psalm.
Jag hör en melodi i mitt huvud.
2008-09-18

  Bibbi VIP
"Sök trösta den som gråter
sök glädja sorgsen själ"
Det tar jag speciellt till mig som bevingade ord idag.
Tack för Din uppfordran till att åter låta elden brinna.
Bokmärke.
2008-08-26
  > Nästa text
< Föregående

ingvar VIP