Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kontrasternas skyttegrav

 

såsom kontrasten

då jorden höljer din nakna kropp

och gravstenen avslöjar ditt vilorum

gömmer du våra länders ofrånkomliga hågkomster

och blottar deras innersta tankar

trots all skyddande sorgdräkt

 

ögon försöker läsa det otydbara

i inskriptionen om hur dessa förmultnande liv

som vacklande avvaktar i myllan

mäktar bli till uttrycksfulla blodsvittnen

orubbliga

i sin förvissning om att de vittnar

om vår historia

 

© Birgitta Wäppling, 19 januari, 2008




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 894 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-01-19 17:04



Bookmark and Share


    sunnanvind
Ryser av din text...inte av obehag utan över din gåva att uttrycka dig...BRAVO!
2008-01-19
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP