Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dag och en promenad

Ett par gångsteg vid skanstull

Ett medelålderspar där kvinnan

högt säger att mannen ska vänta

för hon äter semla. Hon har grädde runt hela munnen. Hon ser ut att ha levt

ett hårt liv och är lite ostadig i gången.

Jag såg en vacker kvinna som var ute och promenerade med en vännina idag.

Sedan märker jag allt eftersom jag vi kommer närmare varandra längs

gångstigen att vänninan verkar vara

en ytlig bekant till mig. Det känns som den vackra kvinnan jag inte träffat förut

naglar fast mig med en lysten blick då vi hälsar och skakar hand.

Kvinnan som jag är ytligt bekant med blir upptagen i telefonen.

Den vackra kvinnan som jag tyvärr redan glömt namnet på

verkar nyfiken, hon verkar vilja ha kontakt. Hon verkar upprymd

av den friska promenaden fast hon beklagar att hon inte tog på sig någon

mössa. När den ytligt bekanta nu lagt på luren, bryts stämningen och några

sakliga fraser om smärre arbetsplatsbyten och yrkeskarriärer utväxlas och

sedan så går de båda vidare för att fika någonstans. Vi säger hejdå till

varandra och går åt var sitt håll. Jag tänker på den vackra kvinnan som jag

inte han språka mer med innan

stämningen bröts. Jag grämer mig över att jag redan glömt namnet. Jag är så

fördömt dålig på namn.




Övriga genrer av pretto
Läst 296 gånger
Publicerad 2008-01-20 17:26



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Många bekanta är tyvärr ytliga...
2008-01-20
  > Nästa text
< Föregående

pretto