Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar ur det förgångna


Att ge upp

Att ge upp
sker en liten bit i taget

först börjar man fundera på hur positivt det skulle vara utan dig
Sen börjar man leta reda på alla dina svagheter
allt det jag retat mig på
någonsin

Sen kommer tankarna
- mig vill du ju iallafall inte ha
- det har du nog aldrig velat, egentligen
- jag har funnits där i brist på bättre

kilen har börjat slagits in

att ge upp
sker en liten bit i taget

Att inte ge upp
kan man inte göra en liten bit i taget

det måste göras med alla krafter
allt förnuft
all längtan
all kärlek

man kan uppbringa

Att inte ge upp
kan man inte göra en liten bit i taget

kanske därför
som modet ibland sviker

Ibland undrar jag om det är värt all kamp
all kamp med mina inre kombatanter

Är det värt alla sömnlösa nätter?

Är det värt all påtvingad glömska?

För allt det där som faktiskt varit fantastiskt
Allt det där som lyst upp mitt inre i den svåraste av stunder

Ja,

ska jag ge upp
så måste jag glömma
förtränga
begrava

Annars finns alltid risken

att jag för alltid kommer att älska dig som jag gör nu




Övriga genrer av KaLi
Läst 547 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-01-20 18:57



Bookmark and Share


    Damm
En så djupt rotad kärlek måste man arbeta hårt för att både upprätthålla och gå ifrån. -skitbra text från det innersta!!!!!
2008-01-20
  > Nästa text
< Föregående

KaLi
KaLi