Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter att ha fått ett oönskat besked...


Samtal med döden

Jag satte mig
i förtroligt samtal
med döden

men han pratade om livet

"att sluta leva
är att dö bit för bit"

Lev!
sa han

när du kommer till mig
vill jag att du ska ha levt

för när vi möts igen
måste du iallafall

lämna över allt




Fri vers av KaLi
Läst 496 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-01-18 21:51



Bookmark and Share


    sunnanvind
Vad annorlunda skrivet, och vad otroligt bra! Applåder!!!
2009-06-02

  sulimaa
Så sant ...när vi dör tar döden ändå allt precis som du skriver...så varför inte leva fullt ut då..utnyttja allt ..njuta allt innan jag lämnar det ifrån mig...mycket tänkvärt skrivet med få ord ...snyggt!
2009-04-24

  Kameleont
Finns en historia om en man som har en fågel på sin axel och varje dag frågar fågeln om mannen är redo att dö. "har du utfört det du vill i livet och är du reda att gå vidare till andra sidan?"

Kan man någonsin svara ja på den? Ja, jag tror faktiskt det.
Att leva, i nuet och ta vara på varje sekund gör att man lever fullt ut. Närvaro och medvetenhet.

Vacker text som berör....
2009-03-14

  Blåbäret
precis så..."när du kommer till mig
vill jag att du ska ha levt"
och vad är att leva? vad innebär det
att känna att man lever? ofta kanske
man behöver konfronteras med döden
på ett eller annat sätt
för att ta detta samtal och ställa upp
perspektiven...bra rader här!
2009-02-14

  Lyckohäxan Enediel
Jag gillar den här...den har en bra filosofi och känns smart...genomtänkt...
Kan inte riktigt förklara, men bra skrivet!
2009-01-18
  > Nästa text
< Föregående

KaLi
KaLi