Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min mormorsmor bodde på ålderns höst i en koja i storskogens djup. Helt omodernt; utan el, utan hemhjälp och med vatten i en källa i skogen. Hon blev änka tidigt och hade sedan inte råd att bo bättre.


PILGRIMSFÄRD

Sommartid vill jag bege mig

ut på en pilgrimsfärd

Jag vandrar bakåt i tiden

men framåt mot öppen lid

Urskogens täta grenar

motar solens ljusstrålar bort

här härskar mörkrets furste

alltsedan urminnes tid

 

Mitt mål är en grå liten stuga

så nött utav tidens tand

uthusen lutar betänkligt

liksom källaren strax invid

Det här är en helig plats

välsignad av biskop en gång

den skall enligt gammal sägen

evigt vara en öppen lid

 

Jag sätter mig ned på stenen

den stora i ängens mitt

lyssnar på storskogens sus

och smeks av en stilla vind

Ringen av stormhattar prunkar

tycks oberörda av år

blott laven minner om ålder

pipskägg bär rönn och lind

 

Det här var min mormorsmors hem

fram till sent fyrtiotal

hon hade ej el eller hemhjälp

hur kunde hon vara så stark

Själv fanns jag ock med i bilden

det sista året hon fanns

mina första steg togs i stugan

på Jerikos heliga mark 

 

 

 

 




Fri vers av Yvonne
Läst 572 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-01-20 21:16



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Kanonskön poesi.
Applåd!
2008-06-22

    Aurora Borealis
Mycket målande nostagi som frammanar härliga bilder!
2008-01-24

  Erik L
Väldigt väl skrivet - intressant form dessutom. BRA!
2008-01-23

  SusanneStrömstedt
Du är väldigt duktig på att skriva Yvonne!
2008-01-23

  Lyckohäxan Enediel
Vackert! Fint skrivet!
2008-01-23

  Annette Andersson
En vacker berättande text som fömedlar starkt att detta rör sig om en kraftplats... speciellt för dotterdotterdottern. *applåd*
2008-01-21

  Michaela Dutius
Mycket vacker nostalgi som ger många tankar
2008-01-21

  Bodil Sandberg
Åhh så jätte fint poetat kära Yvonne...applåder för denna måleriska känslofyllda dikt!!!!
2008-01-21

  charlotte hedendahl
En så fanstiskt varm,vacker och målande beskrivning! Bravo!!
2008-01-21

  Betlehemsstjärnan VIP
Underbart...jag känner glädje genom din vackra beskrivning../B
2008-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Yvonne
Yvonne