Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidig morgon i råkall januari

 

och jag reste mig mödosamt upp

iförd en kropp som ännu långt ifrån vaknat

denna morgonstundens arla timme

när himlen rodnade så förläget

över sin egen nyckfulla ovana

att väcka oss

redan nu

 

vem är du

som strött sand

i våra nyligen mornade sovmorgonsögon?

 

 

©  Birgitta Wäppling, 23 januari 2008

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 523 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-01-24 14:31



Bookmark and Share


    wilja
gillar första stycket mycket! min kropp vaknar alltid ca 2 h efter jag stigit upp, oavsett när jag kliver upp.. talande titel.
2008-01-26

    Maria Malm
Fin beskrivning av morgnar i januari.
2008-01-25

  Lillasyster F
Så bra beskrivet!
Dessa januarimorgnar är verkligen besvärliga att vakna till och jag känner igen mig i varje ord du skriver.

\"när himlen rodnade så förläget

över sin egen nyckfulla ovana

att väcka oss\"

Perfekt och mycket snygg skildring över himlens färg. Det skall jag tänka på nästa gång jag ser den röda morgonsolen!
2008-01-24

  Lyckohäxan Enediel
Tjusigt...=)
2008-01-24

  isabel louise
vackert ...gillar...

\"när himlen rodnade så förläget

över sin egen nyckfulla ovana

att väcka oss\"
2008-01-24

  Michaela Dutius
Den frågan kan man grunna på...vacker text som jag tycker om
2008-01-24
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP