Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Världsfrånvänt, vid tillfällen då resignationen föder respektlösheten


Världen vände bort sin blick

 

och kajorna placerade sig på rad

som bildade de kö till ditt kvarlämnade kadaver

som stod de i tur på väntelistan

sin egen tur

 

till resterna av dig

utan nummerlapp

 

och världen vände bort sin blick

lät tiden trumma vidare

som om ingenting hade hänt

 

utan respekt

för den okände soldat

som leddes ner i graven

och föll

- oförmögen att sedan orka resa sig

 

allt medan lägerfångarna

- varandras forna bundsförvanter -

betraktade det tragiska skådespelet

ur straffarbetets ögonvrå

 

och inte längre klarade mer

än att bidra till sin egen överlevnad

i timma

som lades till timma

 

allt medan deras spadar grävde

ännu en grop

som småningom växte

till nästa massgrav

 

och där

- som om botten inte vore nådd -

slukades medfångarna

och slutligen kanske

även de själva

 

 

i misströstans fulla bråddjup

utan att de verkliga förövarna

ens frågat om lov

 

 

det är då den civila olydnaden reser sig

en nyanländ fånge trotsar uppgivenheten

och hoppet tänds

 

© Birgitta Wäppling, 23 januari, 2008




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 758 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-01-24 21:04



Bookmark and Share


  aol
suverän berättelse gick till hjärtat
2008-01-28

    ej medlem längre
Wow! Storartad skildrat! Förföljelsen, utrotningen...bara människor är kapabla till detta bestialiska...
Bokmärker och applåderar!
2008-01-24
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP