Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven den 6/7 1982 av Agnes Andersson

Ur farmors diktsamling




Våren

 

Våren kommer med glittrande sjö

fåglarna sjunger på grönskande ö 

i båten av trä,

två älskande satt

De rodde till lä

de tänkte väl att

ensamma få vara en stund eller två

men ingen annan tänkte därpå

 

Då vilda skrik ifrån björkdungen hörs

vi tänkte gå dit men inte vi törs

vi var rädd för en syn av otrevlig art

Det var långt ifrån byn

och det syntes så rart

för flickan var ung

och han var ju kung

 

Men konungaväldet flydde sin kos

då fadern kom dit

och gav kungen en dos

och det flög ju en bit

av den kraftiga stång

som i båten var åror en gång

 

©Susanne Strömstedt

 

 

 

 

 




Fri vers av SusanneStrömstedt
Läst 254 gånger
Publicerad 2008-01-24 15:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt