Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven den 23/7 1982 av Agnes Andersson

Ur farmors diktsamling




Trofasthet

 

Trofast i livet

trofast i död

det är ju skrivet

det bliver vårt bröd

Men vi må försöka

att det förstå

att vi må föröka

vår vilja också

 

I livet händer ju många ting

men vi må nu se oss vida omkring

och se om vi minns

var trofast finns

i liv eller död

i lust eller nöd

 

Ja,vi må nu tänka

att trofast är

likt stjärnorna

som blänka

på himmelen där

Molnen drar fram

ej solljus man ser

det blir som ett damm

för ögon som ler

 

Men ofta i korthet

man tänker uppå

vänner i storhet

man saknat så

minnena strömmar

likt vatten, en flod

Man har sina drömmar

av tårar i blod

 

©Susanne Strömstedt

 




Fri vers av SusanneStrömstedt
Läst 299 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-24 15:56



Bookmark and Share


  Yvonne
Helt underbar.
2008-01-24
  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt