Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven den 25/7 1982 av Agnes Andersson

Ur farmors diktsamling




Dömen

 

Man skall ej döma

då bliver man själv ej dömd

men man skall ömma

ock man giver gåvor gömd

från hjärtats djup

en svek ur strup

 

Men vem kan hålla

löften som man giver

dessa löften vålla

stundom den som driver

en rannsakan till att dömas

Sorg och vrede kan då glömmas

 

Men ur själens djup

en suck så tung

man vill se upp

man är ju ung

För ålderdom ej dömas skall

de fått sin dom

de gjort sitt kall

 

©Susanne Strömstedt

 

 

 




Fri vers av SusanneStrömstedt
Läst 342 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-24 16:23



Bookmark and Share


  marie persson
OJJJ; vad sant, den dikten kan vi lära oss mycket av....läs....begrunda....Tack!
2008-01-26

  Larz Gustafsson VIP
Döm rätta domar.
Det står också i Bibeln.
De flesta tycks inte känna till det.
2008-01-24
  > Nästa text
< Föregående

SusanneStrömstedt
SusanneStrömstedt