Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inom mig, bortom mig


Att krypa fram
in i sitt själv

möta ljus, mörker
flödande energi och anspända muskler

medvetet ringla sig fram
likt en vilsen flod

över ett främmande landskap
som ändå verkar bekant

där, finner jorden sig själv

där, söker himmeln sitt själv

inom mig

bortom mig




Fri vers av Mikael Lövkvist
Läst 595 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-01-26 17:33



Bookmark and Share


  Annika Gustafsson
känns igen ler vid påminnelsen, tack för väl valda
2008-02-09

  "Silver" VIP
Dina dikter innehåller ofta det här sökandet, alltid välskildrat och poetiskt balanserat.

\"över ett främmande landskap
som ändå verkar bekant\"

\"Inom mig, bortom mig\"

Rader som ger känslan av samklang med ett allt.
2008-01-27

  Hildegun Relefors
Intressant infallsvinkel! Så kan det kännas!
2008-01-26

  Larz Gustafsson VIP
Själv vill jag betona vikten av \"bortom\" och tacka för en utomordentlig dikt.
2008-01-26

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja det är ju, hos sig
själv, som man får
börja och spörja...
2008-01-26

  Lilla My* VIP
Faller för \"Att krypa fram in i sitt själv\"....i mörker och ljus...nee läser igen och den inger lugn din fina dikt! \"inom mig bortom mig\"
2008-01-26

  Lyckohäxan Enediel
\"Att krypa fram
in i sitt själv\"
Den formuleringen var hur jäkla bra som helst!
2008-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Lövkvist
Mikael Lövkvist