Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland är tillvaron svår att härda ut........som inget finns att glädjas åt..


Inte en dag till.....


Vad får mig att stå ut?

dagar som kommit och
gått är förlorade

ändå tär de likväl

Liksom dagen som är.....

varje stund av glädje
kan inte räknas
oklara känslor tar över
tankarna talar
sitt eget språk

Kärleken som banat vägen
för så mycket
är långt borta...

vågar inte närma mig
ens i tanken
den glädje du ger

Så tom är jag
att min egen död
känns nära!




Fri vers av Karin Rosberg
Läst 536 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-26 17:38



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Så ödesmättat..så fyllt av ensamhet och smärta !!!!oerhört gripande i sin nedstämda ton!!!!
2008-02-11

  arie
dikten flämtar likt en fisk som är uppdragen på land ...och på torra land kippar efter \"andan\" ( vattnet). Omvänt kan man tycka att dikten andemening tycks nästintill \"drunkna på torra land\" ... och det kan tyckas kännas som reignerat uppgivet. Men så vill jag inte tro...utan så här ser livet ut och dikten uttrycker just denna aspekt då \"allt\" känns så....

en naken ärlig skildring

\"oklara känslor tar över
tankarna talar
sitt eget språk\"

tankens makt är stor, skulle man vilja kontra med, och vad kan jag säga till en människa, en dikt som säger detta... annat än att att det finns alltid en dualitet till denna känsla av uppgivenhet och resigantion...och det är hopp.

Bara för att en aspekt är synlig för tillfället så behöver inte det betyda att dess motsats är borta för alltid...utan alla motsatspar är oskiljaktiga och är för alltid länkade vid varandra.

Tankens kraft är stor ...så kanske att ge tanken näring och ge den kraft att framana bilder om hopp och det andra som bildar motsatsen till resignation så kanske att det kan bli en väg att återfå kontakt med de mer lustbärande känslorna som sakteligen sedan kan fylla den inre känslan av tomhet.

Ibland behöver vi få ge uttryck för vissa känslor och kanske skriva eller läsa om när livet känns som det ibland kan kännas och samtidigt då veta att vi inte är ensamma eller på något annat sätt som unika i denna känsla , utan det är många som kan känna så här....så tack för att jag fick ta del av denna känsla och jag kan känna igen den att även så har jag kännt det ibland.
2008-01-26

  Larz Gustafsson VIP
Men är även det som kärleken banat vägen för långt borta eller finns det kvar?
2008-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg