Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är helt övergtygad om att det inte skapar ett bättre samhälle att försämra för de som haft oturen att få ett dåligt sjukdomsarv etc etc Snarare tvärtom, det ökar frustration på gräsrotsnivå som slår tillbaka på andra sätt


Mål: frisk, harmonisk(el En dag i taget)

uppfostrad att \"göra rätt\" för mig
blir jag nedslagen
Trots min eviga kamp
mot smärta stress
får jag brutto 3.364 kr mindre
per år

vad har jag gjort
som jag ska straffas för

för mycket krigare
tar för många nya tag
vänder på slantarna
promenerar till affären
sparar 6 kr på 500 g keso
får ångest när jag missat
ett bättre pris

vilken tur att jag äter så lite
annars skulle jag säkert
bo i en pappkartong
för länge sen

medan alliansens toppskikt
skrattar i sitt överdådiga
onödiga lyxliv
i limosin

med fantasilöner
som de kastlösa
inte kan stava till




Fri vers av Kim VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-28 13:27



Bookmark and Share


  Lyckohäxan Enediel
Ja...vem hade kunnat tro att det skulle bli straffbart att vara sjuk?
Gillar texten..den är sann och reflekterar på ett sätt som känns konstaterande.
2008-01-28

  Fredrik Stillesjö
Hej Kim!

Otroligt starkt, de sista orden tar verkligen skruv! Dags att agera ?!.. hälsar Fredrik
2008-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP