Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tyngdlös


det finns händer som inte hör
det fingrarna ser
det finns tystnad
som skriker sin kamp

så sant som det är sagt
kan lögnen befria
tungans band

men under huden
stormar stiltjen
i ändlösa virvlar
bockar och ber
om landningstillstånd

mer än du tror
ryms under de naglar
som krafsar
mer liv
i syrefattiga andetag

ryggen en tavla
för längtan att bo




Fri vers av Maud Li
Läst 489 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-29 15:11



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Under ytan ...ja där döljer sig mycket...djupa fina rader om det förborgade!!!
2008-02-05

    BetweenTheLines
Små-mystiskt poetiskt skrivet,stilleståndet som krafsar efter luft.ljuga å tugga skit är nog en startbana bättre än ingen.lögn å förbannad dikt kan alltid bli en bra dikt,liksom

\"ryggen en tavla
för längtan att bo\"

Snygg denna!
2008-01-30

  Larz Gustafsson VIP
Tungans band är i så fall det enda som lögnen kan befria.
Tungan är ett litet roder som kan styra ett stort skepp och sätta tillvarons hjul i rullning, i brand.
2008-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Maud Li
Maud Li