Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar från ett djup

Allt är så tyst och stilla.
Mina tårar målar om en grå fasad till nåt mörkare,
nånting mycket mörkare än det här.
Om natten blir molnen luftskepp som färdas under månskenets ljus.
Dem färdar hungriga själar under en himmel av stål,
under ett mysterium mänskligheten aldrig kommer få reda på.

Svälj min själ och spotta ut det som känns.
Ge mig en överdos av dina tårar som smakar salt.
Jag vill bara känna din själ inatt.
Ge mig det nya kriget som kommer bli en undergång.
Se in i mina ögon, vad ser du då?
Är det smärta för den nya tiden eller är det tårarna från förr?

Att veta hur ett slut kommer bli innan man ens har börjat är en lögn.
Jag har sett en historia falla sönder och bli en ny,
och jag har känt samvetskval som en lek.
Kommer aldrig bli densamma igen, men jag fruktar inte det




Fri vers av Emil Idre
Läst 355 gånger
Publicerad 2008-01-29 21:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emil Idre
Emil Idre