Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Dilemma

Äter jag pizza och andra kaloririka maträtter och storsnusar kan jag riskera att drabbas av fetma tillsammans med ungefär 20-30% av den vuxna befolkningen.

Om jag lider av fetma kan jag antingen drabbas av Typ 2-diabetes, fettlever, blodfetter, blodtryck eller hormonrubbningar.

Får jag fettlever kan det i sin tur leda till levercancer och levercancer är en svår form av cancer som är väldigt svårupptäckt.
Överlevnaden ligger ungefär på 70% av de drabbade om man upptäcker det tidigt. Men om du är någon av de resterande 30%, så är du kort sagt död.

Äter jag däremot inget alls drabbas jag av vätske- vitamin- och blodbrist, hastig viktnedgång m.m jag riskerar även att drabbas av Anorexi.

Om jag får anorexia kan jag drabbas av muskelsvaghet, blodbrist, dålig sårläkning, hjärtproblem ,benskörhet osv. om det går tillräckligt långt kan jag i stora drag dö.

Äter jag en normalkost och chips/godis som vanliga ungar på lördagarna, solar, sminkar mig, snusar och röker står det faktist nästan cancer i pannan på mig och jag riskerar också att dö i någon hjärtsjukdom.

Är jag istället vegetarian och vägrar äta saker som har föräldrar eller något annat som innehåller viktiga ämnen som kroppen behöver för att må bra, kommer jag att få blodbrist(järnbrist) och vitaminbrist.

Vitaminbrist leder oftast till aptitlöshet och tillväxtstörningar.

Aptitlöshet är en synonym till anorexi, som också skulle kunna vara den mörka framtiden för mitt påbörjade liv som en kortväxt vegetarian.

Utvärdering: Det finns nog helt enkelt ingen bra utväg.
Nu är det bara att välja sina kostvanor och leva så länge det går!
Fri vers av jaghar4kronor
Läst 450 gånger
Publicerad 2008-01-30 12:16Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Själv har jag diabetes och har tvingats lägga om kostvanorna.
2008-01-30
  > Nästa text
< Föregående

jaghar4kronor