Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grodperspektiv

Dagen var varm och solig då jag hoppade iväg till ett litet vattendrag alldeles i närheten av mitt fridlysta hem. Jag sökte mig till den östra sidan där vassen stod tät och en liten bäck rann likt en silverfärgad orm genom grönskan.

Det är en förtrollande vacker plats med videsnår, vass och en mängd vattenväxter. Jag var förväntansfull och nyfiken när jag slog mig ner för att vänta. Jag stirrade som hypnotiserad. Och plötsligt... så var den där!

Blek nästan genomskinlig, kryper den upp ur vattnet, sätter sig en bit ifrån mig, precis ovanför vattenytan för att genomgå den stora förvandlingen. Jag ser den födas ur sitt gråa trista hölje. Den ser mig inte, men min långa tunga kan nästan nå den.

Med möda kränger den sig ut bit för bit. Jag följer kampen som hypnotiserad. Skinnet spricker upp, ibland stannade rörelserna upp. Jag försöker med tankekraft hjälpa den med sin frigörelse. Så småningom ser jag en mjuk, blek och sladdrig kropp kravla sig ut.

Äntligen var hela kroppen utanför larvskalet. Efter en evighet, eller var det en minut - rörde sig kroppen och de små vingarna sträcktes ut mer och mer tills de blev riktiga vingar. Efter en evighet hade den fått sin form och vingarna stelnat.

De glänste som skört glas - och som om en osynlig hand hade svängt sitt trollspö över vingarna, började den få färg. Till slut var den alldeles klarblå. Den hade förvandlats till en trådsmal lysande blå slända. Nu var den redo för sin första flygtur.

Den rörde framvingarna och sedan bakvingarna. De skimrande vingarna började skälva och darra. Plötsligt, utan förgående varning, lyfte den från strået och svingade sig på starka, glänsande vingar och försvann rakt in i mitt gap!




Fri vers av Connie
Läst 433 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-31 00:08



Bookmark and Share


  glittertindra
slurp, tugg och smask... skrattframkallande slut...
2008-02-02

  Bagan
Gud vad härlig den var, jag kan riktigt se allt framför mig!
2008-02-02

  © anakreon VIP
Laudator!
2008-02-02

  Larz Gustafsson VIP
Eat or be eaten, som Iggy sjöng.
Se upp for storkar.
Snobbar som jobbar och storkar som orkar.
2008-02-02

  Måna N. Berger
Mat ska vara en njutning inte bara för gommen utan även för ögat, det vet varje god kock! :)
2008-01-31

  Jessica Ebbesson
Vilken härligt annorlunda betraktelse..ur grodperspektiv. Jag läser och förundras..
2008-01-31

  aol
målninge helt fantastiskt
2008-01-31

  aol
älskar din inlevelse i undret följde noga och andäktigt med i skeendet
2008-01-31

  katt.inc
Kul och vilken inlevelseförmåga i en grodas syn på livet. Mycket bra skrivet.
2008-01-31

  Lyckohäxan Enediel
Riktigt nice skrivelse! =)
Gillar perspektivet som ger mig ett gott perspektiv!
2008-01-31

  Inkarasilas
Aaaah härligt, denna metamorfos och ner i Grodans sladdriga klibbiga käft, nice, och underbar målning, yummie, ska ut och käka lite sländor.
2008-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Connie
Connie