Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julduk

Jag lade undan julduken idag
då kom det tillbaka

Den duken jag skulle lägga på själv nästa år
julklapparna jag skulle slå in ensam
det skulle aldrig mer stå \"från mamma och pappa\" på dem
aldrig mer en gran ihop
Du med någon annan,
jag...?

Jag var tvungen att sätta mig ner en stund
med duken i knät
Tacksam över den nya chansen vi blev givna
Tacksam över att du vaknade
upp ur koman

Mitt hjärta skars ut
du sydde det på plats igen

Men stygnen stramar fortfarande
ömmar
och hjärtat skramlar runt i bröstet
inte riktigt på plats ännu.




Fri vers av Polilla
Läst 282 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-31 09:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Polilla