Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glömska

Tiden går.
Men allt står stilla.
Jag behöver leva.
Men jag har glömt hur man gör.

Snön faller utanför.
Bäddar in marken i ett vitt täcke.
Sveper bort alla skavanker.
Och ser till att gårdagen faller i glömska.

Varför kan inte jag falla i glömska?

Människor pratar.
Men det är tyst i mitt huvud.
Jag kanske har glömt att sätta på on-knappen.

Jag kan se att jag rör mig.
Men det känns som att jag sitter fast i cement.
Jag skulle vilja fly som jag gjorde förr.
Gå utan att vända mig om.
Men jag är fastkedjad i ansvar.

Varför blir det alltid så?
Varför är det inte längre lätt att gå?
Jag skulle aldrig ha stannat.

Jag borde.
Jag måste.
Jag ska..
Vad hände med vad jag vill?

Snön faller i mitt huvud.
Bäddar in allt i ett töcken.
Var det något jag ville?
I så fall så är det redan glömt.





Fri vers av Glittra G
Läst 428 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-01 15:21



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
Ska glömska skalas?
2008-06-12

  Dr Jimmy Johansson The 777
Om trettiotre år vad gör du då, svårt att veta.
Men om du backar bandet bakåt trettio år vad gjorde du då,
svårt att veta.

Fördelen med livet är att vi inte vet så mycket, och att det vi vet
glömmer vi snart bort.

Förrutom allt det negativa som har hänt oss det behåller vid intakt för resten av livet och vårdar det väl, tyvärr helt i onödan.

Glömskan kan vara vacker, men minnet förrädiskt.
2008-04-13

    Komisarek
Åhej hög dejavu känsla, Känner igen en hel del av mig själv i den här.

Fundera på att om du ska byta ut \"Jag behöver andas\" mot jag behöver leva eftersom att att andas en medfödd reflex som är inprogrammerad i din DNA kod som du inte kan glömma hur du gör:)

Gillar
Människor pratar.
Men det är tyst i mitt huvud.
Jag kanske har glömt att sätta på on-knappen.

Var klockrent.


Stycket med borde, måste ,ska. Snygg stegring med hårfina nyansskillnader.

Stycken med snö är fina och vackra och ger en snygg återkoppling till texten. Du ser det lönar sig att inte vara ute och parta en helg:)
2008-02-04

  Larz Gustafsson VIP
Och du med den...?
2008-02-01

  stråströ
Vacker text som känns ända in i själen, eftersom den är så sann.
Mitt favorittema faktiskt \"Falla i glömska\" eller \"Caer en el olvido\" som det heter på spanska
Bra!
2008-02-01

  Lyckohäxan Enediel
Välfångad känsla som jag lätt kan känna igen mig i...bra skrivet!
2008-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G