Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man ska (får) inte beklaga sig, inte tycka synd om sig, inte bli bitter, inte visa för mycket sorg, för det orkar inte människor med, men skriva kan man ju....ensamheten är förskräckligt enahanda, så in i norden trist.


Ensam är trist

En dag kom varslet om hans död
och slog sig ner hos oss och stal vår glöd

Livet blev en vandring lång och svår
men kärleken den växte år från år

Svärdet hängde alltid över oss
från sjukdomshelvetets koloss

Dagen kom som blev den sista
då jag honom skulle mista

Marken rycktes undan där jag stod
I kroppen rusade mitt blod

Min älskade så tunn och svag
och där så menlös, där stod jag

och kände hur mitt liv rann bort
Vår kärlekssaga blev för kort

I sorgens land är det så kallt
längtan överskuggar allt

Vackra minnen har jag många
men likafullt är dagar långa

Ensamhelgen är så trist
och jag säger nu till sist
Var tacksam du som ej din kära mist
Vara ensam är så enahanda trist




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-02 14:01



Bookmark and Share


  * Ammi *
bra skrivet om ensamhet, ovald ensamhet
Och nog är det väl svårare här i norden! Din uppmaning om att vara rädd om varandra är så rätt! för vi vet inte vad som finns bakom hörnet, alla drabbas förr eller senare
applåd
2008-02-03

  Carola Zettergren
Bra beskrivet!
2008-02-02

  LassO
tystnad följer...
2008-02-02

  Rachel Roth
mästerligt
2008-02-02

  Yvonne
Glömde skriva att rader som berör så djupt skall bokmärkas.
2008-02-02

  Yvonne
Åh, så underbart vackert skrivet, och på rim. Ja, ensamhet är väldigt trist. Applåd!
2008-02-02

  Markattan
Rader som berör. Välskrivet om kärleken, sorgen och tomheten.
2008-02-02
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP