inspirerad av Dogstar" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av Dogstar


Skadade Barn

 

 

vid fem års ålder
var skadan redan skedd
och ingen kunde närma sig
utan att barnet tog till flykten

i blicken kunde jag utläsa
sorg ilska besvikelse övergivenhet
den sargade känslan
av att vara
oönskad
oälskad
onödig

kroppshållning och rörelser
vittnade om ett kaos av känslor
härdad hud
hårda händer
ilsken rygg

orden ekade inom mig när jag
betraktade barnet:

existensberättigad - JAG FINNS!

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 274 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-02-03 12:11



Bookmark and Share


  Ronny Berk
berörande om barn som saknar barndoms tryggheta händer...smekandets och omfamnandets händer...barn som möter de vitnade knogarnas hårdhäntheter...ett viktigt budskap väl formulerat...ja...
2008-02-04

  J A Nicander
En kännbar historia om tidigt lidande med reflektioner som vuxen....berör starkt, men föder samtidigt hopp om den vuxna flickans möjlighet att förstå hur hon kan leva sitt liv som vuxen utan att förlora sig i det som varit, som hon inte förtjänade eller orsakade.
2008-02-03

    Erika H
de finns... som små
och stora
växer ett skadat barn någonsin sig hel?

i ett samhälle vänt bort från barnen
är liten
liten

det är svärtade ord... smärtade ord
stark text... inspirerad av dogstar... ja... helt klart är den det
med styrkan, känslan och sorgen

JAG FINNS!
underbart slut...
välskrivet djup
2008-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol