Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Novembervind

med förvrängt ansikte
och deformerad kropp
står hon naken och övergiven
i den kalla novembervinden

som missfoster i denna värld
har hon lämnats för beskådning
på en upphöjd platå
mitt på stadens torg

men hon känner inte
den isande blåsten
för smärtan i bröstet
genomsyrar hela
hennes väsen

den tjocka klumpen i halsen
trycker långsamt ut
pärllika tårar som heta
rullar ner för kinden
bränner hål i marken
vari hon kan falla

och för alltid

försvinna







Fri vers av Pica pica
Läst 299 gånger
Publicerad 2004-04-05 11:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pica pica
Pica pica