Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fånga lyra


orden krafsar ständigt i moll
tiden tycks stå stilla
kastar ånyo samma boll
och siktar allt för illa

som att bjuda sin bästa vän på fisk
när man vet han föredrar kött
att tillmötesgå innebär alltid en risk
ens självbild kan lätt bli stött

så skriver jag orden du aldrig hör:
här finns jag till glädje och fröjd
jag älskar dig oavsett vad du gör
och gläds åt att du är nöjd

med svalkande öl jag hälsar dig hem
när du ramlar hit från krogen
inte bryr jag mig om att klockan är fem
dig ska jag för evigt va’ trogen

jag klär mig i läder kantat med lack
som smiter åt bra runt min stjärt
inte bryr jag mig om att de mängder du drack
har gjort dig så pass introvert

att du i en mening börjar att snarka
jag sover så gott i din famn
när du börjar fisa, drägla och sparka
känner jag att jag kommit i hamn






Fri vers av Maud Li
Läst 484 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-02-05 14:47



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Humoristiskt och innerligt skrivet, med fina rim och bra rytm i texten.
Stor applåd!
2008-05-18

    Bodil Sandberg
Den sanna kärlekens ord i vått och torrt!!!!!varmt ömt och snyggt!!!
2008-02-08

  Ronny Berk
en rimrikt underfundig kärleksförklaring med ma och dryck lika väl som kläder i läder...trevligsaker är den texten...leende läsning...
2008-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Maud Li
Maud Li