Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

palissad

res dig och spetsa en påle
som bär där marken är sank
en grund att bära upp scenen
då sanningen stiger som stank

runt halsen
ska jag linda
alla drömmar
som du bar

du kan spela luftpositiv
tills fåglarna tystnar
vattna vissna tygblommor
med frånvarande blick

sätt dig och forma en stråle
av längtans flimrande sken
att sakta urholka stenen
och gnaga märgen ur ben

smaksatt honung
bryter inte vanans makt
bara en kittling på gommen
en tunn lasyr
på trygghetens fond

ändå
spetsa din påle




Fri vers av Maud Li
Läst 606 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-02-06 13:11



Bookmark and Share


    BTS
En dikt som för mig kretsar kring fångenskap: \"vanans makt\", \"stenen\", \"trygghetens fond\", och frihetslängtan: \"strålen som kan urholka stenen\", \"drömmar\" och \"ändå spetsa din påle\".
Tyckte mycket om raderna \" vattna vissna tygblommor...\"
2008-02-11

  Ronny Berk
en välformulerad text med fisosofisk grundton...sprider känslor om det tryggheta sökandet...ställer mej som läsare i fundering vilket är ett kännetecken på god poesi
2008-02-08

    Bodil Sandberg
Snyggt...dramatik och mycken poetisk klang!!!!applåder!!!
2008-02-06

  Larz Gustafsson VIP
Det är bättre att bygga på den fasta klippan.
2008-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Maud Li
Maud Li